Az iskola Debrecen egyik legszebb részén, a Nagyerdő mellett található. 1972 óta biztosítjuk speciális módszerekkel, eszközökkel az általános iskolai, illetve 2018. szeptembere óta a gimnáziumi tananyag elsajátítását, a szemészeti ellátást és kollégiumi elhelyezést.


2024.05.02.

Jogorvoslati eljárás – általános iskola

nyomtatvány általános iskola_2024_jogorvoslat


Rendkívüli felvételi eljárás a gimnáziumi képzésre 2024. május 6-tól:

Jelentkezesi-lap_rendkivuli_felveteli-eljaras_2024_25 pdf

Jelentkezesi-lap_rendkivuli_felveteli-eljaras_2024_25 word


TISZTELT SZÜLŐ / TÖRVÉNYES KÉPVISELŐ!

Köszönjük, hogy tanköteles korba lépett gyermekük iskolaválasztásánál az iskolákban korábban leadott előzetes jelentkezési szándékával a Debreceni Tankerületi Központ intézményét tisztelte meg. A következőkben néhány fontos tudnivalóról tájékoztatjuk Önt a 2024/2025. tanítási évre történő általános iskolai jelentkezés/beiratkozás vonatkozásában:

 A jelenleg hatályos jogszabályi előírások szerint az általános iskolákba történő jelentkezés/beiratkozás személyes megjelenést és adategyeztetést igényel. A személyes jelentkezés/beiratkozás időpontja:

  • április 18. (csütörtök) 8:00-18:00 óra között
  • április 19. (péntek) 8:00-18:00 óra között

Helye:

Hajdú-Bihar Vármegyei  Általános Iskola, Gimnázium, Szakgimnázium, Technikum és Kollégium 4032 Debrecen, Lóverseny utca 3. fszt. 61-es helyiség.

Kérjük, hogy a jelentkezés/beiratkozás napján azt az intézményt keresse fel, amelyben korábban (2024 februárjában) leadta, illetve ahová eljuttatta az Előzetes jelentkezési lapot és az Adatkezelési hozzájáruló nyilatkozatot.

A fent jelzett napokon a személyes ügyintézés gördülékenyebbé tehető és annak ideje rövidíthető, ha előzetesen beküldi adatait a KRÉTA rendszer e-Ügyintézés „Beiratkozás Általános Iskolába – BÁI” (a továbbiakban: BÁI) felületén keresztül:

https://eugyintezes.e-kreta.hu/kezdolap

A BÁI felület megnyitása 2024. március 27. napján történik.

A személyes megjelenés során történik a beiratkozáshoz szükséges hatósági igazolványok és dokumentumok eredeti példányának bemutatása is, ezért kérjük, feltétlenül hozza azokat magával.

Amennyiben vissza kívánja vonni gyermeke jelentkezését, mert például tanköteles korú gyermeke időközben egy nem állami fenntartású iskolába felvételt nyert, kérjük, jelezze azt írásban (pl.: e-mail) a korábban leadott előzetes jelentkezési lapon első helyen megjelölt intézmény felé.

A gyermek felvételéről az intézmény vezetője 2024. április 29. napjáig dönt. A döntést tartalmazó határozatot ezt követően postai úton megküldi Önnek.

A továbbiakban felmerülő kérdéseikkel kérem, forduljanak bizalommal az intézményhez.


Általános iskola:

Bármely évfolyamon fogadunk SNI látásfogyatékos (gyengénlátó, aliglátó, vak) tanulókat a Fővárosi Pedagógiai Szakszolgálat, Székhely Szakértői Bizottság szakértői véleménye alapján.

Beiskolázási körzet: (8 vármegye): Hajdú-Bihar vármegye, Bács-Kiskun vármegye, Békés vármegye, Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye, Csongrád-Csanád vármegye, Heves vármegye, Jász-Nagykun-Szolnok vármegye, Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye

SZAKÉRTŐI-VÉLEMÉNY-IRÁNTI-KÉRELEM

Elérhetőség 

Cím: 1141 Budapest, Mogyoródi út 128.
Telefonszám: +36 1 474 6000+36 30 870 5264
E-mail: szekhelyszakertoi@fpsz.net

 

Gimnázium, Szakgimnázium, Technikum:

Magyarország egész területéről fogadunk SNI látásfogyatékos (gyengénlátó, aliglátó, vak) tanulókat a Fővárosi Pedagógiai Szakszolgálat, Székhely Szakértői Bizottság szakértői véleménye alapján.

SZAKÉRTŐI-VÉLEMÉNY-IRÁNTI-KÉRELEM

Elérhetőség 

Cím: 1141 Budapest, Mogyoródi út 128.
Telefonszám: +36 1 474 6000+36 30 870 5264
E-mail: szekhelyszakertoi@fpsz.net

A felvételi eljárás során történő rangsorolás a tanulmányi eredmények alapján zajlik. Részletes tájékoztató a felvételi eljárással kapcsolatban az intézmény honlapján megtalálható.